Klik hier voor de prijslijst

Waarom een massageafspraak boeken?


In een tijd waarin iedereen het druk heeft is het soms moeilijk tijd te vinden om aan jezelf toe te komen. Een bezoek aan de masseur kan dan bijzonder ontspannend zijn. Hieronder vindt u algemene informatie over de verschillende massagemogelijkheden. een specifieke uitleg vindt u onder de diverse kopjes links of de linkblokken onderaan deze pagina.

Wat zijn de verschillende massagetypen?

Klassieke massage is vooral op ontspanning gericht terwijl bij sportmassage de aandacht op het voorkomen en/of herstellen van blessures ligt. Aqama©massage is een zeer effectieve en ontspannende vorm van klassieke- of sportmassage die op een warmwaterkussen gegeven wordt en heel geschikt is bij rug-, nek en schouderklachten. Shiatsu is een Japanse massagetechniek die d.m.v. druk, o.a. spanning en vermoeidheid kan wegnemen. Bij voetreflexzonemassage wordt de balans in het lichaam hersteld via de reflexzones op de voeten. Geen hocuspocus maar een prettige en zeer ontspannende techniek. Bij Hot & Coldstonemassage is een vorm van klassieke- of sportmassage waarbij warme (soms ook koude) stenen gebruikt worden, een zeer effectieve en erg ontspannende techniek. Lymfedrainage wordt toegepast bij het bestrijden van problemen met de vochthuishouding. Denk aan opgezette enkels of oedeemvorming na kneuzingen en ingrijpende operaties. Bindweefselmassage zorgt d.m.v. prikkelingen in het bindweefsel voor een regulering van fysiologische processen en is heel geschikt bij allerlei vage klachten. Stoelmassage ten slotte is een vorm van Shiatsu die op een speciale stoel gegeven wordt en goed op locatie toepasbaar is. In de prijslijst vind u een overzicht van prijzen gebaseerd op de daadwerkelijke massagetijd. Welke tijdsduur voor u van toepassing is hangt af van het type en locatie van de massage. Voor een tijdindicatie klikt u hier.

Wat doet een massage met je?

Allereerst is het gewoon prettig. Door een goede massage, kan een aangename ontspanning worden bereikt. Tevens krijgt men door massage weer meer gevoel voor het eigen lichaam, je ervaart zelf beter waar het ‘niet lekker zit’. Verder zal de masseur extra aandacht geven aan ‘vastzittende’ en pijnlijke spieren. Vaak zal de masseur voelen waar de probleemzones zich bevinden maar uiteraard mag u tijdens de massage aangeven als plekken gevoelig zijn. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook de gevolgen van stress (bijv. ’spanningshoofdpijn’, vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ook komt een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijk klachten doorbroken kan worden.

Hoe gaat het er aan toe?

Als iemand voor de eerste keer gemasseerd wordt, wil de masseur enkele dingen weten. Bijvoorbeeld over pijn (plaats, gevoel), recente en oude aandoeningen en blessures, eventuele sportbeoefening, getraindheid en eventueel medicijngebruik. De masseur overlegt over de gewenste behandeling en accenten hierin. Er zal gekeken worden naar de staande lichaamshouding, omdat deze soms de oorzaak van klachten kan zijn. Als u vervolgens op de massagebank gaat liggen zal de masseur de spieren onderzoeken op spanning, verhardingen etc. De niet te masseren lichaamsdelen worden met handdoeken afgedekt. Soms wordt er gebruik gemaakt van massageolie, soms niet. Een massage kan een half uur duren, maar ook wel anderhalf uur. Een uur is het meest gebruikelijk.

Na een kwartier of half uur masseren worden de spieren merkbaar meer ontspannen. Vaak voelen ze ook warmer aan. Pijn wordt minder of verdwijnt en u voelt zich helemaal tot rust komen. Overigens kan massage, met name sportmassage, ook wel gevoelig zijn; een vastzittende spier of spieraanhechting is na manipulatie echter weer meer ontspannen. Als het masseren klaar is, blijft u nog heel even liggen alvorens u zich weer aankleedt. Een goede masseur biedt u dan een glas water, thee of vruchtensap aan.

Hoe vaak moet er worden behandeld?

Het aantal behandelingen hangt sterk af van het beoogde doel. Als ontspanning en genieten voorop staat, kan natuurlijk onbeperkt worden afgesproken. Bij klachten van spierstijfheid, spanningshoofdpijn e.d. kan soms zeer snel verbetering optreden. Reken echter op zeker 5 regelmatige behandelingen van ½ tot 1 uur voor er structureel verbetering optreedt. Meestal wordt er per keer bekeken of en wanneer een volgende behandeling nodig is, afhankelijk van de progressie. Ook de kosten die hiermee door de klant gemaakt worden, zijn natuurlijk een punt van overweging.

Een massage duur?

Een behandeling bij een masseur, wat kost dat? Sommigen zijn daar wel bekend mee, bijvoorbeeld van een massage in de sauna. Waarschijnlijk vinden veel mensen het behoorlijk prijzig. Als echter bedacht wordt hoeveel een schilder of loodgieter per uur kost, valt dat wellicht erg mee. Ook is de aangegeven tijd de daadwerkelijke massagetijd en daar komt gemiddeld 20 minuten extra bij voor anamnese en onderzoek. Bovendien is masseren een pittige job en is ook de masseur een vakman/vrouw die een zware opleiding heeft gevolgd en zich steeds moet bijscholen. Een uur masseren (reken op een verblijf van ±1,5 uur) kost bij Studio Roschar ongeveer € 60,-. Kijk voor de actuele prijzen op de prijslijst behandelingen

Niet altijd

Hoe lekker of verlichtend een massage ook kan zijn, een massage is niet altijd verstandig. Raadpleeg bij twijfel altijd uw behandelend arts/specialist en breng de masseur op de hoogte van uw ziektebeelden want wanneer sprake is van een van de onderstaande verschijnselen mag u niet worden gemasseerd of uitsluitend na overleg met een arts:

- burnout, extreme vermoeidheid of uitputting
- ontstekingen
- koorts
- trombose
- besmettelijke huidaandoeningen
- kanker
- na het gebruik van alcohol, drugs
- het gebruik van medicijnen; ontstekingsremmers, prednison of pijnstillers

Soms geldt een gedeeltelijke contra-indicatie zoals wanneer een deel van het lichaam door bijvoorbeeld een verwonding afgedekt is of niet prettig aanvoelt. De masseur zal dan het betreffende gebeid ongemoeid laten en een behandelwijze kiezen waardoor toch een goed effect wordt verkregen. Bijvoorbeeld; een dikke enkel als gevolg van een verstuiking wordt niet gemasseerd maar het toepassen van lymfedrainage technieken op de rest van het been zal helpen het overtollige vocht af te voeren. Ook de indirecte effecten van een massage van de niet-aangedane zijde zijn vaak verbluffend!

Belangrijk

Om de losgemaakte afvalstoffen goed te kunnen afvoeren en daarmee hoofdpijn te voorkomen, is het belangrijk na een massage voldoende te drinken! Omdat elke massage prikkels geeft die door het lichaam verwerkt moeten worden werkt een massage altijd nog een tijdje door. U kunt hierdoor, ook een dag later, effecten bemerken die door de massage veroorzaakt zijn. Dit kunnen positieve verschijnselen zijn zoals een fit of vrolijk gevoel, goed kunnen slapen, een gestimuleerde urineproductie of stoelgang etc. Soms treden ook minder prettige verschijnselen op; algemeen onwelzijn, duizeligheid, slecht slapen of rusteloosheid. Al deze klachten trekken vanzelf weer weg maar meld elke bijzonderheid bij het volgende bezoek, uw masseur stelt deze informatie erg op prijs en kan uw behandeling zo nodig aanpassen. Trek daarom voor elke behandeling 10 tot 30 minuten extra uit want behalve de eerste keer zal ook elk volgend bezoek voorafgegaan worden door een gesprek en eventueel onderzoek. Mocht u al tijdens de behandeling iets bijzonders ervaren, zowel negatief als positief, dan meldt u dit natuurlijk direct. De behandeling kan dan zo nodig worden aangepast.

Helaas…

Sommige mensen denken bij een massage direct aan seks. Dit is soms aanleiding voor vervelende misverstanden. Daarom toch expliciet vermeldt: een erotische massage is absoluut niet mogelijk!