Bekijk en bestel hier alle TYROproducten. Alle producten van TYRO zijn hypo-allergeen. TYRO test niet op dieren.

Sinds mei 1988 is in de bosrijke omgeving van het Gelderse plaatsje Oosterbeek de privé- kliniek van plastisch chirurg Dr. Andries Molenaar gevestigd. Esthetische of cosmetische operaties raken steeds meer uit de taboe sfeer, toch weerhoudt de klinische sfeer van een ziekenhuis veel mensen ervan de stap naar de plastisch chirurg te ondernemen. Hier was Andries Molenaar helemaal op zijn gemak en luisterde goed naar de wensen van zijn patiënten. Het was de vraag van velen van zijn patiënten die na behandeling aan hem vroegen, dokter nu is mijn gezicht zo mooi geworden, wat raad u mij aan, welke producten moet ik nu gaan gebruiken? En zo is het allemaal begonnen. Uw babyhuidje komt nooit meer terug. Maar u kunt de natuur wel een handje helpen.

Een nieuwe revolutionaire huidverzorginglijn TYRO Cosmetica, ontwikkeld volgens de filosofie van Dr. Andries Molenaar, een internationaal befaamd plastisch chirurg, kreeg deze prachtige slogan die helemaal bij hem paste. Begin jaren negentig stortte Dr. Molenaar zich in het avontuur van deze interessante lijn.

Als uitgangspunt voor zijn vinding dat geen huid zo mooi is en in zo’n perfecte conditie verkeert als die van een pasgeboren baby.Het amnionvocht waarin de baby negen maanden heeft doorgebracht, bestaat uit beschermende stoffen die de huid zacht en gezond maken. Tijdens zijn onderzoek naar de samenstelling van het vruchtwater constateerde Dr. Molenaar dat deze amnionvloeistof uit een lichte zoutoplossing, oliën, vetten en vitaminen bestaat. Bovendien ontdekte hij dat deze zuurgraad, ofwel pH-waarde van de amnionvloeistof neutraal waren. Met deze gegevens in zijn achterhoofd creëerde Dr. Molenaar zijn cosmeticalijn. In 1990 waren de eerste zes huidverzorgingsproducten klaar, waarvan hij twee recepturen al in New York, waar hij zijn opleiding volgende onder leiding van Prof. J.M. Converse, gebruikte. Vitamine E was volgens hem erg belangrijk voor de huid. Vitamine E is een anti- verouderingsvitamine, verbetert de doorbloeding, heft stuwingen in de haarvaatjes op en verbetert hun conditie. Vitamine E/Selenium vindt u terug in elke verpakking van TYRO Cosmetica.

In de loop van de jaren daarop ontwikkelde hij steeds weer nieuwe producten met als resultaat een lijn huidverzorgingsproducten, die uw huid het beste geeft wat de natuur heeft te bieden.