Een Zwitserse traditie

In Zwitserland werden de kersenpitten na het maken van de kersenconfituur, -jam, of -likeur, gereinigd en grondig gedroogd. Hiermee vulde men een zakje dat op de tegelkachel werd gelegd. Met zijn gezellige warmte vergezelde het pittenzakje de kille winteravonden. Kersenpitten hebben immers de eigenschap warmte goed te kunnen vasthouden zodat een KERSEPITJE® urenlang zalige warmte aan het lichaam geeft, precies op die plaats waar dat het hardst nodig is. En warmte schenkt vreugde dus haal KERSEPITJE® in huis!

Weldadige warmte

Als KERSEPITJE® enkele minuten (max.3 op 700W) in de magnetron heeft gelegen straalt het urenlang warmte uit. Opwarmen in een vuurvaste schaal met deksel in de oven of op de kachel kan natuurlijk ook. Uitdroging voorkomt u door het voor ieder gebruik met water te bevochtigen. Zoals u weldra zelf kunt vaststellen, heeft Kersepitje® licht verslavende eigenschappen. Wie het kussentje eens in bed heeft gehad kan het niet meer missen... Doordat de pitjes er los inzitten, vorm het kussentje zich naar uw lichaam en verspreidt zodoende een gelijkmatige warmte. U kunt het kussentje tegen uw voeten aanleggen in bed, op uw buik bij buikpijn of krampen, in uw nek als u wat gespannen bent etc. KERSEPITJE® is ook ideaal om baby’s bedje op te warmen. Kinderen gaan er graag mee slapen, een kleine Picollo in de vriezer is een fantastisch en altijd bij de hand koudecompress bij verstuikingen of hoofdpijn en zo zijn er nog 101 verschillende manieren om van uw KERSEPITJE® te genieten...

Makkelijk en veilig

KERSEPITJE® neemt onmiddelijk de vorm van het lichaam aan. Het kan niet uitlopen en wordt nooit kouder dan de eigen lichaamstemperatuur. Er zijn 5 uitvoeringen; de Classic, een universeel model voor gebruik onder de voeten of op de buik; een langwerpig model Cervico dat soepel rond de nek past, de kleine Picolo voor baby’s wiegje, de mini Pitou is zeer geschikt als oefenballetje voor bij de computer ter voorkoming van RSI en de grote Jumbo past perfect op of onder uw rug. Het kussentje kan steeds opnieuw gebruikt worden. Om te reinigen mag het met pitjes en al in de wasmachine. De 100 % katoenen stof is speciaal voor dit doeleinde geweven. In het begin kan het kussentje een ietwat zurige kersengeur verspreiden en wat vochtig aanvoelen. Dat is volkomen natuurlijk!  U krijgt bij elk Kersepitje® een uitgebreide gebruiksaanwijzing, lees deze goed!

KERSEPITJE® kan op verschillende manieren worden opgewarmd:

Magnetron
KERSEPITJE® is het eenvoudigst op te warmen in de microgolfoven (magnetron). Aangezien het in verschillende vormen en formaten bestaat is de opwarmtijd afhankelijk van het model dat u heeft gekozen. (1 tot 3 minuten op 600 Watt)

Oven
Leg uw KERSEPITJE® in een vuurvaste schaal in de oven met een maximale temperatuur van 150*C. Voor de kleinere modellen (Picolo) volstaan 8 minuten. Met de grotere kussentjes kunt u tot 15 min. gaan. Draai uw KERSEPITJE® halverwege de tijd om. Probeer het de eerste keer voorzichtig uit, zodat u de volgende keren exact weet hoelang uw kussentje in de oven kan. Om de tijd niet uit het oog te verliezen kunt u het best een timer/keukenwekker gebruiken.

Kachel
Traditioneel werd het KERSEPITJE® op een tegelkachel opgewarmd. Nog steeds is een hout-, gas-, of tegelkachel een ideale warmtebron voor uw kussentje. Leg uw KERSEPITJE® in een vuurvaste schotel op de kachel.

Vriezer
U kunt uw KERSEPITJE® ook gebruiken voor afkoeling bij verstuikingen, koorts of hoofdpijn. Zorg ervoor dat er altijd een klein kussentje ( bijv. een Picollo) standaard in uw vriezer ligt. Na enkele uren in een vriesvak of (diep)vriezer functioneert het perfect als koudecompres.

KERSEPITJE® IS EEN KWALITEITSPRODUCT!