Webecos Camomile cream mask 100ml

W40325
    Levertijd:5-7 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

+ Verzachtend en ontstekingsremmend

+ Op basis van het verzachtende en kalmerende Kamille extract

+ Geschikt voor de gevoelige en onzuivere huiden

+ 100% vegan

+ Fris geparfumeerd

De belangrijkste werkstoffen in dit crème masker zijn kamille-extract en avocado-olie. Het kamille-extract zorgt voor een verzachtende en ontstekingsremmende werking, terwijl de phytosterolen en vitaminen (A, B, D en E) uit de avocado-olie de structuur van de huid verbeteren, waardoor deze zacht en glad aanvoelt. Te gebruiken bij de gevoelige en acnehuid.

De belangrijkste werkstoffen in dit crème masker zijn kamille-extract en avocado-olie. Het kamille-extract zorgt voor een verzachtende en ontstekingsremmende werking, terwijl de phytosterolen en vitaminen (A, B, D en E) uit de avocado-olie de structuur van de huid verbeteren, waardoor deze zacht en glad aanvoelt. Te gebruiken bij de gevoelige en acnehuid.

Breng 1 á 2 keer per week een ruime hoeveelheid crèmemasker aan op een gereinigd en gescrubd gezicht. Laat het masker 15 minuten inwerken en spoel af met lauwwarm water. Nabehandelen met lotion.

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten?

+ Chamomilla

+ Persea Gratissima (Avocado olie)

+ Bolus Alba

Ingrediënten: aqua, glycerin, chamomilla vulgaris, zinc oxide, bolus alba, persea gratissima, cetearyl alcohol/PEG-40 castor oil/sodium cetearyl sulfate, coceth-7, PPG-1PEG-7, lauryl glycol ether, PEG-40 hydrogenated castor oil, propylene glycol, sodium hydroxoxide, disodium EDTA, ethylhexylglycerin, phenoxyethanol, fragrance (parfum).

Chamomilla wordt al sinds de oudheid toegepast om haar wond genezende eigenschappen, ontsmettende werking en aangename geur. Door de hoge concentratie blauwe azuleen en bisabolol heeft de olie ontstekingsremmende eigenschappen. Deze bestanddelen zijn ook verantwoordelijk voor het huidverzachtende effect. Verder bevat het talrijke flavonen en flavonolen. Kamille is ontsteking werend, ontsmettend, en jeukstillend. Het kan worden gebruikt bij eczeem, allergische huidreacties, droge huid, zonnebrand en huidirritatie (o.a. door bestralingstherapie).

Persea Gratissima Oil, oftewel avocado olie bevat veel omega-3 vetzuren, die vooral bekend zijn vanwege het stimuleren van de hydratatie van de huid. Avocado-olie laat zich door het hoge gehalte aan phytosterinen snel door de huid opnemen. Om deze eigenschap wordt het veel toegepast ter bescherming van de huid en het haar tegen de uitdrogende werking van wind en zonnestralen. Het hoge gehalte aan Palmitoleïnezuur maakt dat de olie ook door de beschadigde en gevoelige huid goed verdragen wordt.

Bolus alba is een gesteente dat ook wel Kaolien of kaoline klei wordt genoemd. Het wordt gevonden in onder andere Frankrijk, Duitsland, Spanje, Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Het kaolinite uit Bolus alba is een zacht, wit mineraal dat absorberende en huid kalmerende eigenschappen bezit. Dit maakt het een ideaal ingrediënt voor natuurlijke gezichtsmaskers. Kaolien verwijdert ongewenste ophopingen van vuil en onzuiverheden van het huidoppervlak, zonder de natuurlijke huidlipiden aan te tasten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de polariteit van de kleideeltjes. Door middel van het aanbrengen van de meer negatief geladen kaolien kleideeltjes worden de meer positief geladen metalen en onzuiverheden, die aan het huidoppervlak kleven, er als het ware uitgetrokken. Behalve deze hoge adsorptie eigenschappen beschikt Bolus alba ook over mild exfoliërende eigenschappen. Dit helpt om nieuwe, frisse huidlagen te onthullen, een probleemhuid te kalmeren en overmatig glanzen van de huid weg te nemen.